Foder vi anbefaler og benytter, men først lidt om foderprincipper

Tørfoder - de bedste typer af tørfoder bliver ofte benævnt premium foder. Generelt kan man sige at kvalitet og pris hænger sammen, samt foder uden konserverings- og farvestoffer er sundest og at foder der indeholder meget korn giver store mængder af afføring, da kornet ikke optages noget videre og derfor kommer ud som "fyld". De gode typer af foder giver mindre mængder af afføring af en blank, fast konsistens. Det er altid værd at holde øje med det der kommer ud "i den anden ende".

 

Tørfoder kræver altid at hunden har fri adgang til friskt, rent vand. Ellers er det rigtigt belastende for dens fordøjelsessystem.

 

Derfor er der i de senere år, blandt foderfirmaerne, kommet fokus på såkaldt vådfoder. Tidligere altid i form af dåsemad, men vådfoderet fås nu også i folieposer. Vådfoder er generelt også rigtig godt og elsket af de fleste hunde.

 

Fodring med fersk kød, såkaldt Barf foder/fodring, er absolut værd at anbefale, men vil for mange være forbundet med et vist praktisk besvær, selvom produkterne er blevet meget godt fremstillet "klar til brug" og skal blot optøes. Barf fodring med kød og ben er en meget optimal foderform. Men der findes kan også findes lignende fra husholdningen i form af afpuds af fedt og sener. I "gamle dage" blev det frarådet at fodre med kyllinger pga. risiko fra skarpe ben, men moderne "gummi" kyllinger udgør ikke den risiko.

 

Vores vigtigste foderanbefaling er: Foder med så meget forskelligt som muligt, så hunde får en robust og stærk fordøjelse og mave/tarm. Hvis hundene er vant til at få meget forskelligt foder, tåler de det hele og kan uden problem skifte foder (mærke). Hundene får en svag mave-tarmflora af altid at spise det samme foder. Plus at de kan komme i underskud med visse sporstoffer og andet, hvis de altid spiser det samme foder. Det er også rigtigt kedeligt at være hund i et hjem, der altid byder på det samme foder!

 

Vi anbefaler derfor, at bruge en kombineret fodring af både vådfoder/Barf og tørfoder. Desuden anbefaler vi kraftigt, at man benytter mindst 3 forskellige mærker og typer af tørfoder. Og sørge for hele tiden at prøve en ny variant med forskellige proteinkilder.

 

Der kommer hele tiden nye mærker af foder frem. Her nævner vi dem vi pt. bruger til inspiration, men der findes helt sikkert andre, som kan anbefales. Til gravhunde passer det godt at bruge varianter til små hunde, men de kan også fint spise typer til større hunde. Små hunde vokser som regel hurtigere end større hunde, derfor er de forskellige varianter fremkommet. Men vi skal også passe på, at vi ikke presser væksten for hurtigt med de moderne super fodertyper. Derfor vil vi også anbefale, at væksten ikke presses for meget hos en hvalp/unghund, og i den sammenhæng ofte kun at bruge hvalpefoder til hvalpen er ca. 6 mdr. Det helt ok at give voksenfoder til en hvalp/unghund! Men kig først og fremmest på hvalpen og hvordan den udvikler sig. Og spørg den erfarne opdrætter til råds!

 

Husk venligst på at fodring ikke er en religion, men sund fornuft og almindelig viden om sund mad. Hunden hører egentligt til blandt naturens skraldemænd. Husk også at tage mængden af godbidder i betragtning i dagens kostmængde. Tykke hunde er ikke sunde hunde.

 

Vi bruger følgende fodermærker med stor tilfredshed:

Acana, Eden, FarmFood (FarmFood Fresh er godt vådfoder), Alpha Spirit,

 

Vi kan bl.a. anbefale Mypets, som fører de fleste af de fodermærker vi anbefaler samt Barf, den fysiske forretning ligger i Vemmelev. Her link til deres webshop med hurtig levering.

 

Vi vil også anbefale Hooked4pets, som har et stort udvalg af alt til hunde og fodermærker, som vi anbefaler, herunder også relevante tilskudsprodukter fra Dorwest herbs og Diafarm. Her også hurtig levering.

 

Butik Bellamaya

 

Turhunden

 

Men der findes naturligvis mange flere gode steder hvor man kan købe sit hundefoder mm; udvalget i dag er kæmpe stort.

 

Af fodertilskud anbefaler vi at give hvalpe, unghunde samt drægtige tæver spormineraler, hvor vi varmt kan anbefale at bruge Vital-Animin tabletter. Desuden anbefaler vi at bruge Garlic & Fenucreek fra Dorwest Herbs. Disse små tabletter hjælper mod lettere infektioner samt modvirker flåter og parasitter i et vist omfang. Især kan vi fremhæve værdien af at bruge disse tabletter mod "hvalpe" blærebetændelse, som ofte opleves hos de unge tævehvalpe. I de fleste tilfælde kureres denne blærebetændelse ved at bruge de her tabletter fremfor at skulle bruge antibiotika, som dyrlægen vil ordinere. Vi giver derfor gerne Garlic & Fenucreek hver dag til hvalpen er ca. 6 mdr., blot 1 tbl dagligt, for at styrke dens immunforsvar.

Hundeudstyr

Hundetræning, lidt nyttige henvisninger

Ringtræning tilbydes mange steder i Danmark.

Her vil vi først henvise til Dansk Gravhunde Klub/DGK's lokalkredse. Medlemskab af DGK kan anbefales og kræves for at kunne deltage i klubbens tilbud. Gravhundeklubbens hjemmeside har en del aktiviteter anført. Nogle kredse har egne hjemmesider f.eks. Nordsjælland, hvor der findes mange informationer og mulighed for tilmelding. Alle kredse har Facebook sider hvor de forskellige tilbud annonceres. Det samme gør sig gældende for tilbud om sportræning. Her skal man virkelig holde godt øje, for de forskellige hold bliver hurtigt optaget.

 

Desuden tilbyder DKKs kredse ringtræning. Her må man igen orientere sig via DKKs hjemmeside og bladet Hunden. DKKs kredse afholder også mange andre former for træningstilbud, som måske kan være af interesse.

 

Udstillingstræning for dem der vil mere:

Showdog-handling by Caroline Larsen - tilmelding via Facebookside. Kan varmt anbefales.

 

Kropskontrol/Core-træning eller hvad det ellers kan kaldes tilbydes også mange steder, og kan generelt anbefales.